25/11/12

10 παιχνίδια με πλαστελίνη

Στόχοι : βελτίωση λεπτής κινητικότητας, αμφίπλευρου συντονισμού άνω άκρων, οπτικοκινητικού συντονισμού, ενδυνάμωση μυών άκρας χείρας, αισθητικότητα, γραφή, αναπαραγωγή σχεδίου

Παιχνίδια :
1. κυλάμε με την παλάμη του χεριού μία μπαλίτσα από πλαστελίνη πάνω στο τραπέζι .

2. κυλάμε μια μπαλίτσα από πλαστελίνη ανάμεσα στις παλάμες των δύο χεριών μας .

3. φτιάχνουμε μία μικρή μπάλα ( 0,5-1εκ) την βάζουμε ανάμεσα σε αντίχειρα και δείκτη και αρχικά την στριφογυρίζουμε κάνοντας κύκλους, έπειτα την κουνάμε κατά μήκος των δύο δαχτύλων ώστε να πηγαινοέρχεται και τέλος σφίγγουμε το μπαλάκι μέχρι να το λιώσουμε.

4. στριφογυρίζουμε μία μπαλίτσα από πλαστελίνη στην παλάμη, με την κίνηση των δακτύλων, χωρίς την βοήθεια από το άλλο χέρι .

5. βάζουμε την πλαστελίνη πάνω στο τραπέζι και πιέζουμε ένα ένα τα δάχτυλα .

6. βάζουμε την πλαστελίνη στο τραπέζι. Την πλαταίνουμε χτυπώντας με την παλάμη. Μετά ανυψώνουμε τις άκρες για να κάνουμε ένα βουνό   .

7. φτιάχνουμε διάφορα φρούτα , γράμματα, αριθμούς, σχήματα, καλάθια, ανθρωπάκια κτλ και ζητάμε από το παιδί να κάνει το ίδιο .

8. τραβάμε την πλαστελίνη με τα δύο μας χέρια μέχρι να την κόψουμε .

9. απλώνουμε την πλαστελίνη στο τραπέζι και την γρατζουνάμε με ένα-ένα δάχτυλο .

10. ενώνουμε πολλά κομμάτια πλαστελίνης για να φτιάξουμε μία τεράστια στρογγυλή μπάλα .

ΣΟΦΙΑ Μ. ΚΟΥΛΟΥΡΗ
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ S.I.

http://anaptixipaidiou.blogspot.gr/

Δεξιοτητες λεπτης κινητικοτητας (Fine motor skills), Αμφίπλευρος συντονισμός άνω άκρων, Οπτικο-κινητικος συντονισμος (Eye hand coordination), Eνδυνάμωση μυών άκρας χείρας, Aισθητικότητα, Γραφή (Writing), Aναπαραγωγή σχεδίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου